2012. április 5., csütörtök

Ufók, szabadkőművesek, Hitler és Elvis – a Rejtélyes esetek kritikája


Új kritika!
Ezt a kritikát David Southwell és Sean Twist könyvéről csak az olvassa el, akit érdekelnek az összeesküvés-elméletek, vagy csak kíváncsi rá, miben is állnak ezek, vagy tudni akarja, eszik-e vagy isszák.
            800 Ft-ért vettem, le volt árazva. Olyan könyv, hogy jobb letagadni: a legnagyobb hülyeségek gyűjteménye. Az összeesküvés-elméletekben való hit amolyan valláspótlék, de semmi hitelve nincs, csak a félelmekre felel: titokban figyelnek és befolyásolják az életed minden mozdulatát. De nem egyszerűen ilyen üldözési mánia: látszólag jól alá van támasztva érvekkel, logikusan. Ez benne az érdekes. Nem egyszerűen odalöki az állítást, meg is indokolja.
            A kötet a legérdekesebb összeesküvés-elméleteket veszi sorba. De még hogy! Az ismeretterjesztő kötetek készítői példát vehetnek a zseniális szerkesztésről.
            A fejezetek részekre vannak osztva.
            Az összeesküvés-elmélet rövid bemutatása
            NYUGTALANÍTÓ RÉSZLETEK Elgondolkodtató tények (?). Ütősek.
            A KÉZENFEKVŐ GYANÚ Kik a gyanúsítottak.
            MERÉSZEBB FELTEVÉSEK Más gyanúsítottak, akik/amik már kissé valószínűtlenebbek.
            A LEGMEGGYŐZŐBB BIZONYÍTÉK Ütős érvek az összeesküvés mellett.
            A LEGHOMÁLYOSABB PONT Te érted ezt? Mi a fene folyik itt?
            SZKEPTIKUS HANGOK Megszólalnak a kételkedők. Néha alaposan beszólnak. Azonban az összeesküvés-elméleteket nem lehet elpusztítani. Mert amint sikerül egy kérdésttisztázni, mindjárt ott az újabb talány.
            Mindenhol egy-két színes képpel.
            Ami nem tetszik: fekete oldalak, amiken ottmarad az ember ujjlenyomata.
            Összességében 12 éven felülieknek bátran ajánlom. Tükrözi a bizonytalanságot és bizalmatlanságot, amelyek felderengenek civilizációnk körül. Tyű, ha ezek mind igazak lennének, akkor nem lenne egy szép és békés hely a világ. És éppenséggel akár igazak is lehetnének…

8,5/10Ui.: Ajánlom a könyv mellé az Összeesküvés-elmélet című filmet! Nagyon jó kiegészítés, egyik a másiknak. Mosolyogsz az emberi butaságon és csodálkozol az emberi okosságon. Megéri.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése